Historik

 

AK Mobilkonsult AB bildades 1991 av Andreas Kvarnbrink. Under de första tio åren drevs företaget som en ren hobbyverksamhet med huvudsaklig inriktning mot försäljning och installation av avancerade billjudssystem, billarm, extraljus och annan fordonsrelaterad utrustning.
 
Bilvårdsdelen kom in i företaget 1999 då vi såg att det fanns ett behov av bra och professionellt hanterad bilvård i Umeå. Verksamheten växte snabbt och Mattias Levisson anställdes som ansvarig för bilvården. Sedan 2005 är vi en del av Ditec, Sveriges största bilvårdskedja med drygt 100 anläggningar runt om i Sverige. Genom Ditec får vi tillgång till ett brett kompetensnätverk och kan erbjuda marknadens bästa bilvårdskoncept med vår lackkonservering som juvelen i kronan.
 
2003 flyttade vi till våra nuvarande lokaler på Pumpvägen 1B, på Teg i Umeå. Lokalerna byggdes ut och anpassades för vår verksamhet och vi har idag separat tvätthall, verkstad, butik och bilvårdshall.

 

2016 övertog Magnus & Marcus AK Mobilkonsult AB (Ditec Umeå i folkmun). Efter övertagandet har mer personal anställts och ett till fullvärdigt Ditec bilvårdscenter har öppnats på Ersboda under vår flagg.
 
Vår verkstad har utvecklats med åren, och vi är sedan 2008 ackrediterade av Swedac. Vi är auktoriserad verkstad för Dräger & Dignita alvillkorade alkolås och Webasto & Eberspächer bränslevärmare.

Samarbetspartner med AutoStable Motoroptimeringar, Dragkroksproffset (bilenochjag.se) E-tron m.fl
 
I vår butik finner du ett brett sortiment med handplockade produkter till ditt fordon Vi är sedan 2014 depå för Inac Bilco Batteribolaget batterier och lagerför ca 150 olika typer av batterier för bil, båt, husbil, truck, ups, larm etc.
 
Vår målsättning är att alltid leverera högsta möjliga kvalitet på de produkter och tjänster vi levererar. Vi lägger största vikt på service och bemötande!
 
Välkommen till oss!


Magnus & Marcus med personal.